Social Media logo

Dating via social media

Wat is social dating?

Social dating (ook wel: sociaal daten) is het online zoeken naar liefde, vriendschap of contact. Als website bezoeker maak je op een internetsite een eigen profiel aan waarin je zoveel mogelijk informatie over jezelf prijs geeft als je wilt, waarmee je op zoek gaat naar 1 of meerdere gelijkwaardige personen. Belangrijk hierbij is dat je foto’s van jezelf plaatst, zodat men direct een visuele indruk krijgen kan.

Social dating is dus het zoeken naar personen die gelijkwaardig aan jou zijn, waarbij je middels online interactie op sociale wijze in het doel kunt voorzien. Vaak is interactie binnen deze omgevingen alleen mogelijk wanneer er een betaald abonnement is afgesloten.

Het is voor veel personen nog altijd moeilijk om binnen deze websites contactmomenten te genereren met personen die voor hun interessant zijn. Nog niet iedereen gaat serieus om met dit middel. ??Social dating wordt steeds meer geaccepteerd binnen de maatschappij. Daar waar men vroeger nog een negatief beeld had van personen die hier gebruik van maken, wordt er tegenwoordig een stuk beter mee omgegaan. Het medium wordt met name goed gebruikt door mensen die in hun drukke leven nauwelijks toekomen aan het ontmoeten van mogelijke kandidaten. Websites zijn hier een goede vervanging voor. Bovendien blijkt uit onderzoek dat niet enkel vrijgezellen op deze sites actief zijn, ook getrouwde mensen schrijven zich vaak in.

Voorbeelden social dating

In Nederland zijn voor Relatieplanet en Lexa de grote spelers voor wat betreft het bedienen van personen die via een social dating site gebruik willen maken om liefde, vriendschap of contact willen vinden bij andere personen. Ook de relatie site Saul-Mate timmert hard aan de weg.

Op internationaal gebied is het vooral interessant om de gratis dating website PlentyOfFish te noemen. Deze site is heel groot geworden doordat het niet meeging in de prijzenstrijd tussen de grote dating websites, maar gratis werd. Veel bezoekers zagen hier wel iets in en de site werd door slimme marketing en personalisatie hoog aangeschreven onder de doelgroep en is inmiddels een van de grootste social dating sites ter wereld.

Social dating & marketing

Qua marketing is Social Dating wellicht minder interessant voor uw organisatie. Dit aangezien de meeste datingsites betaalde sites zijn zonder advertentiemogelijkheden. Het is echter wel een van de meest succesvolle social media ontwikkelingen in de afgelopen jaren, hetgeen een bewijs is voor het feit dat er geen grote taboe meer ligt op online zoeken van contacten op relationeel gebied.

De principes van Social Dating zien we bovendien terug in tal van andere sociale netwerksites en sites die zakelijk speeddaten aanbieden zoals Speedmeet.

Heeft u nog vragen of wil u meer informatie? Twijfel dan niet uw vraag te stellen en contact met ons op te nemen.